DansDansopleiding Waregem

Algemene visie: studeren moet, sporten mag!

De studies komen op de eerste plaats. We vinden het belangrijk dat leerlingen een richting kiezen die bij hun interesses en mogelijkheden past. Daarnaast kiezen de leerlingen dans als keuzevak.

In welke richtingen?

Eerste graad

• 2 uur dans per week in alle richtingen Dans 3
  • 4 uur dans per week in 1A Sport+ en 1B Sport+

Tweede en derde graad

2 uur dans per week in:

• ASO (Latijn/economie/wetenschappen/ humane/humane-sport/wetenschappen– sport)
  • TSO (handel/elektromechanica/STW)
  • 2de graad BSO (hout/metaal/voeding-verzorging/haarzorg)

Aard van de dansopleidingDans 2

• Er wordt samengewerkt met dansschool Dance-Control uit Kuurne met afdelingen in Waregem, Sint-Eloois-Vijve en Ooigem; www.dancecontrol.be
  • De lessen worden gegeven door professioneel opgeleide docenten. Het lessenpakket bestaat uit jazzballet, modern/Hortontechniek, streetdance/hiphop en pilates.
  • Er wordt gewerkt in verschillende niveugroepen.
  • Iedereen is welkom, ongeacht het niveau.

Internaat

• Internaat kan, maar is geen must.
  • Het sportinternaat biedt een oplossing voor wie niet in de buurt van Waregem woont.
  • Verplichte studie tot 17u45.
  • Mogelijkheid om extra lessen te nemen na de lesuren.
  • Dagprijs is 17 euro, maaltijden inclusief.

Kostprijs

• € 50 per schooljaar voor 2 uur/week
  • € 90 per schooljaar voor 4 uur/week

pdf bestandDansopleiding_Waregem_2020.pdf (576 kB)

Speciaal traject voor dansers: Intensive Dance Program Ballet/Contemporary

Intensive Dance Program Ballet/Contemporary

IDP of Intensive Dance Program is een nieuwe intensieve dansopleiding die deels binnen en deels buiten de schooluren wordt georganiseerd. De lessen worden gegeven door gerenommeerde docenten uit de danswereld en staan onder artistieke leiding van Sara Delen, directeur van Dance-Control.

Deze dansopleiding is UNIEK in Vlaanderen en kan gecombineerd worden met alle studierichtingen die in SO Groenhove worden aangeboden. Er worden drie danslessen aangeboden binnen het lessenrooster (maandag, dinsdag, donderdag) én op maandagavond en woensdagnamiddag.

Het spreekt voor zich dat de studies op de eerste plaats komen. Om er zeker van te zijn dat alle leerdoelen bereikt worden, hebben we volgende regeling uitgewerkt.

• Dans wordt georganiseerd als keuzevak (4 uur in het eerste jaar, 2 uur in de andere jaren).
    In dit geval missen de leerlingen geen lessen.

• Als de danslessen tijdens de LO-les vallen, moet de LO-les niet ingehaald worden.

• Een dansles kan ook tijdens een uurtje studie vallen.

• Andere eventueel gemiste lessen dienen ingehaald te worden op een ander moment. Afhankelijk van het rooster en de studierichting wordt dit structureel ingebouwd, zeker in de eerste graad.

Per graad worden maximum 15 dansers geselecteerd aan de hand van audities. Aanmelden voor de audities kan door je naam, voornaam, rijksregisternummer en adres te mailen naar IntensiveDanceProgram@gmail.com. De auditiedata zijn terug te vinden op de Facebookpagina IDP Intensive Dance Program Ballet/Contemporary. Je vindt er tevens ook alle laatste nieuwtjes over deze unieke opleiding.

Audities IDP 2020

Programma IDP Ballet/Contemporary (alle graden)

• binnen de schooluren
MA 08u30 - 10u10 Jazz / Horton (2de+3de graad)
MA 10u25 - 12u05 Jazz (1ste graad)
DI 08u30 - 10u10 Klassieke ballettraining (1ste graad)
DI 10u25 - 12u05 Klassieke ballettraining (2de+3de graad)
DO 08u30 - 10u10 Klassieke ballettraining (2de+3de graad)
DO 10u25 - 12u05 Klassieke ballettraing (1ste graad)
DO 12u05 - 12u35 Pointes (1ste graad)
  • buiten de schooluren
MA 16u30 - 17u30  Repertoire + pointes
WOE 13u00 - 14u30 Ballet IDP1 / hedendaags
WOE 14u30 - 16u00 Ballet IDP2 / hedendaags

Richtprijs

•  +/- 1000 euro per schooljaar voor het totale pakket

Optimaal gebruik van studietijd: avondstudie en/of internaat

• De leerling kan na schooltijd in de studie blijven tot maximum 17u45.

• Voor wie niet in de directe omgeving van Waregem woont, is ons sportinternaat dé oplossing om deze dansopleidingen met de studies te combineren.

• Dagprijs is 17 euro, maaltijden inclusief.

pdf bestandDans_elitetraject_2020.docx.pdf (526 kB)