Didactische uitstap naar Bergen met de tweede graad Latijn, Wetenschappen en Electromechanica

• 3 februari 2020

Op dinsdag 21 januari trokken onze leerlingen Latijn, Wetenschappen en Electromechanica van de tweede graad vol enthousiasme richting Bergen. Eerst brachten we een bezoek aan het PASS, een wetenschappelijk pretpark waar de bezoeker de rol krijgt van ontdekker. De leerlingen kregen verscheidene topics voorgeschoteld (zoals het menselijk lichaam, energie, chemische toepassingen in het dagelijks leven, …) en volgden een workshop waarbij ze leerden om een robot softwarematig en draadloos aan te sturen. Na het bezoek aan het PASS ging de bus richting Bergen centrum. Bergen was in 2015 Europese cultuurhoofdstad en dus ideaal om er een stadswandeling te organiseren. Naast historische gebouwen werden ook kunstwerken, monumenten en enkele leuke plekjes aangedaan.