Sportrichtingen

sportrichtingenSportrichtingen Waregem

Algemene visie

De studies komen uiteraard op de eerste plaats. We vinden het belangrijk dat leerlingen een richting kiezen die bij hun interesses en mogelijkheden past. De richtinggebonden vakken komen op de eerste plaats; deze vakken kunnen gecombineerd worden met 6 of 7 uur sport per week.

In welke richtingen?

2de graad

• Wetenschappen: 7 uur sport
  • Humane: 6 uur sport

3de graad
6 uur sport in:

• Wetenschappen-wiskunde
  • Wetenschappen-moderne talen
  • Humane wetenschappen

In de richting Wetenschappen ligt de focus op wiskunde en vakken als fysica, scheikunde en biologie.
De richting Humane wetenschappen is ideaal voor leerlingen die wiskundig iets minder sterk zijn, en richt zich meer op de zachte sector.

Aard van de opleiding

• De leerlingen sluiten aan bij de aangeboden sportopties (2 uur) op maandagvoormiddag. Er is keuze uit triatlon, ruitersport, voetbal en tennis.
  • Daarnaast hebben de leerlingen vier uur omnisport.  Hierbij komen balsporten, atletiek, dans, zwemmen … aan bod.

Internaat

• Internaat kan, maar is geen must.
  • Het internaat is gelegen op wandelafstand van beide scholen, in de Molenstraat.
  • Anderhalf uur verplichte studie per dag.
  • Mogelijkheid om extra lessen te nemen na de lesuren.
  • Dagprijs is € 15,00 maaltijden inclusief.