Intensive Dance Program

IDP of Intensive Dance Program is een nieuwe intensieve dansopleiding die deels binnen de schooluren en deels buiten de schooluren wordt georganiseerd. Er zijn 2 richtingen binnen deze opleiding: Ballet/Contemporary (1ste graad) en Urban (1ste en 2de graad). De lessen worden gegeven door gerenommeerde docenten uit de danswereld en staan onder artistieke leiding van Sara Delen, directeur van Dance-Control.

Deze dansopleiding is UNIEK in Vlaanderen en kan gecombineerd worden met alle richtingen van de 1ste en 2de graad die in SO Groenhove worden aangeboden. Het spreekt dan ook voor zich dat de studies op de eerste plaats komen. Om er zeker van te zijn dat alle leerdoelen bereikt worden, hebben we volgende regeling uitgewerkt

• Dans wordt georganiseerd als keuzevak (4 uur in het eerste jaar, 2 uur in de andere jaren). In dit geval missen de leerlingen geen lessen.
  • Als de danslessen tijdens de L.O. les vallen, moet de L.O. les niet ingehaald worden.
  • Een dansles kan ook tijdens een uurtje studie vallen.
  • Andere eventueel gemiste lessen dienen ingehaald te worden op een ander moment. Afhankelijk van het rooster en de studierichting wordt dit, indien mogelijk, structureel ingebouwd.

Per graad worden maximum 15 dansers geselecteerd aan de hand van audities. Aanmelden voor de audities kan door je naam, voornaam, rijksregisternummer en adres te mailen naar IntensiveDanceProgram@gmail.com.
De auditiedata zijn terug te vinden op de Facebookpagina IDP Intensive Dance Program Urban/Ballet/Contemporary. Je vindt er tevens ook alle laatste nieuwtjes over deze unieke opleiding.

Alle danslessen gaan door op Groenhove Campus Middenschool en Oxygen Waregem.

IDP2

Programma richting BALLET/CONTEMORARY (enkel 1ste graad)

• binnen de schooluren

• ma       10u25 – 12u05            Jazz
    • ma       12u05 – 12u35            Horton
    • di         08u30 – 10u10            Klassieke ballet training
    • do        10u25 – 12u05            Klassieke ballet training
  • buiten de schooluren
    • woe     13u00 – 14u30            Klassieke ballet training
    • woe     14u30 – 15u30            Klassiek repertoire
    • woe     15u30 – 17u00            Hedendaagse dans
    • woe     17u00 – 17u30            Hedendaags repertoire
    • vrij      16u30 – 18u00            Klassieke ballet training
IDP3

Programma richting URBAN (1ste en 2de graad)

• binnen de schooluren

• ma      08u30 – 10u10     Modern Jazz (2de graad)
    • ma      10u25 – 12u05     Modern Jazz (1ste graad)
    • do       8u30 – 10u10       Popping, Locking en Breakdance Foundations (2e)
    • do       10u25 – 12u05     Popping, Locking en Breakdance Foundations (1e)
  • buiten de schooluren

• woe     14u30 – 15u30            Hip Hop Foundations (Old School / New Jack)
    • woe     15u30 – 16u00            Hip Hop Choreo
    • woe     16u00 – 17u00            Teamtraining
    • do        16u30 – 17u30           Housetraining and Freestyle training
    • do        17u30 – 18u30           Teamtraining

Eén keer per maand kan er een workshop gevolgd worden in een andere hiphop stijl: Dancehall, Waacking, Voguing en Afro.

Voor wie niet in de directe omgeving van Waregem woont, is ons sportinternaat dé oplossing om deze dansopleidingen met de studies te combineren. Wens je meer info? Aarzel niet en mail naar intensivedanceprogram@gmail.com of ga voor de laatste nieuwtjes naar de Facebookpagina https://www.facebook.com/IntensiveDanceProgram.