DansDansschool Waregem

Algemene visie: studeren moet, sporten mag!

De studies komen op de eerste plaats. We vinden het belangrijk dat leerlingen een richting kiezen die bij hun interesses en mogelijkheden past. Daarnaast kiezen de leerlingen dans als keuzevak.

In welke richtingen?

Eerste graad

• 2 uur dans per week in alle richtingen (soms facultatief)Dans 3
  • 4 uur dans per week in 1A Sport+ en 1B

Tweede en derde graad

2 uur dans per week in:

• ASO (Latijn/economie/wetenschappen/ humane/humane-sport/wetenschappen– sport)
  • TSO (handel/elektromechanica/STW)
  • 2de graad BSO (hout/metaal/voeding-verzorging/haarzorg)

Aard van de dansopleidingDans 2

• Er wordt samengewerkt met dansschool Dance-Control uit Kuurne met afdelingen in Waregem, Sint-Eloois-Vijve en Ooigem; www.dance-control.be
  • De lessen worden gegeven door professioneel opgeleide lesgevers. Het lessenpakket bestaat uit jazzballet, modern/Hortontechniek, streetdance/hiphop en pilates.
  • Er wordt gewerkt in verschillende niveugroepen.
  • Iedereen is welkom, ongeacht het niveau.

Internaat

• Internaat kan, maar is geen must.
  • Het sportinternaat biedt een oplossing voor wie niet in de buurt van Waregem woont.
  • Anderhalf uur verplichte studie per dag.
  • Mogelijkheid om extra lessen te nemen na de lesuren.
  • Dagprijs is 17 EUR, maaltijden inclusief.

Kostprijs

• € 40 per schooljaar voor 2 uur/week
  • € 80 per schooljaar voor 4 uur/week

pdf bestandDansschool Waregem.pdf (585 kB)

Intensice Dance program: speciaal traject voor dansers

Intensive Dance Program

IDP of Intensive Dance Program is een nieuwe intensieve dansopleiding die deels binnen de schooluren en deels buiten de schooluren wordt georganiseerd. Er zijn 2 richtingen binnen deze opleiding: Ballet/Contemporary (alle graden) en Urban (1ste graad). De lessen worden gegeven door gerenommeerde docenten uit de danswereld en staan onder artistieke leiding van Sara Delen, directeur van Dance-Control.

Deze dansopleiding is UNIEK in Vlaanderen en kan gecombineerd worden met alle richtingen die in SO Groenhove worden aangeboden. Het spreekt dan ook voor zich dat de studies op de eerste plaats komen. Om er zeker van te zijn dat alle leerdoelen bereikt worden, hebben we volgende regeling uitgewerkt.

• Dans wordt georganiseerd als keuzevak (4 uur in het eerste jaar, 2 uur in de andere jaren).
    In dit geval missen de leerlingen geen lessen.

• Als de danslessen tijdens de L.O. les vallen, moet de L.O. les niet ingehaald worden.

• Een dansles kan ook tijdens een uurtje studie vallen.

• Andere eventueel gemiste lessen dienen ingehaald te worden op een ander moment. Afhankelijk van het rooster en de studierichting wordt dit, indien mogelijk, structureel ingebouwd.

Per graad worden maximum 15 dansers geselecteerd aan de hand van audities. Aanmelden voor de audities kan door je naam, voornaam, rijksregisternummer en adres te mailen naar IntensiveDanceProgram@gmail.com.
De auditiedata zijn terug te vinden op de Facebookpagina IDP Intensive Dance Program Urban/Ballet/Contemporary. Je vindt er tevens ook alle laatste nieuwtjes over deze unieke opleiding.

Alle danslessen gaan door op Groenhove Campus Middenschool en Oxygen Waregem.

Optimaal gebruik van studietijd: avondstudie en/of internaat

•  De leerling kan na schooltijd in de studie blijven (tot maximum 18u10).

•  Voor wie niet in de directe omgeving van Waregem woont, is ons sportinternaat dé oplossing om     deze dansopleidingen met de studies te combineren.

Kostprijs

•  Ballet/Contemporary   € 850

•  Urban                          € 450

pdf bestandDans_elitetraject.pdf (565 kB)