Haarzorg

Profiel van de richting

Eerste en tweede graad:

Deze praktische opleiding is een voorbereiding op het beroep van haarkapper.  Je leert er niet alleen verschillende haarsoorten kennen, kapsels maken en omgaan met klanten… Je leert ook toestellen en producten veilig en correct gebruiken.

Interesse voor mode, graag omgaan met mensen en een verzorgde houding zijn een must. Basisvaardigheden als wassen, knippen, kleuren en verzorgen worden aangeleerd op oefenhoofden. Zo raak je al doende vertrouwd met

haarproducten en technieken.  Om je kennis te leren toepassen in de realiteit werk je af en toe op levende modellen.

In je opleiding zit ook een onderdeel ‘persoonlijkheidsvorming’. Zo krijg je bijvoorbeeld les over etiquette, vriendelijk omgaan met klanten, telefoneren, leren omgaan met kritiek,…

Derde graad:

Deze opleiding is praktisch en breed opgevat.

Hoewel je wordt voorbereid op het kappersberoep, komen ook gelaatsverzorging, grime en manicure aan bod.  Tijdens praktijklessen op school en via stages oefen je verschillende technieken in (wassen, knippen, watergolf, permanent, kleuren, brushing, …) bij dames, heren en kinderen.  Door salonwerk leer je ook hoe je iemand scheert en hoe je baarden en snorren verzorgt.  Eenvoudige make-up, kindergrime, nagellakken… komen tevens aan bod.

Project Sportieve School

Sportieve leerlingen kunnen deze richting combineren met 2 uur extra sport per week.

Er is keuze uit: ruitersport, tennis, triatlon en paardrijden.

Bezoek zeker ook eens onze eigen Facebookpagina