Sollicitantendag

sollicitantendag_1

Onze leerlingen blijven niet eeuwig op de schoolbanken en om hen voor te bereiden op de arbeidsmarkt, organiseert onze school elk jaar een sollicitantendag.

De zesdejaars krijgen tijdens de lessen Nederlands of PAV een snelcursus ‘solliciteren’ . In de loop van de maand februari volgt de sollicitantendag. In de voormiddag krijgen de leerlingen twee workshops rond ‘solliciteren’. Deze worden gegeven door externen. ’s Namiddags volgen de sollicitatierondes waarbij verschillende mensen uit het bedrijfsleven een sollicitatiegesprek afnemen van de leerlingen. Om de dag af te sluiten volgt er een plenair moment waarbij zowel de leerlingen als de interviewers feedback kunnen geven.

Dit initiatief is gratis dankzij de vrijwillige inzet van verschillende bedrijven.