Kick-off

De eerste dag op de middelbare school… Spannend! We starten met een stevig ontbijt om de dag goed door te komen. Daarna een heleboel uitleg, rondleidingen, hier en daar een kennismakingsspelletje … met de klastitularissen van elke klas. Veel nieuwe informatie, maar gelukkig wordt deze nog vaak herhaald. Na de middag staat er een reuzenstoelendans met alle eerstejaars op het programma. Iedereen zet zijn beste beentje voor!

We sluiten deze drukke 1 september af met een bijzonder kick-offmoment: Elke leerling krijgt een ballon met een kaartje aan, waarop de naam wordt ingevuld. Op het belsignaal laten we allemaal samen onze ballonnen los. Hopelijk sturen de mensen die een ballon vinden het kaartje terug naar school... De leerling van wie de ballon het verste komt, wint een mooie prijs. In het verleden vlogen al enkele ballonnen tot in Nederland! Het is echt genieten van het kleurrijke schouwspel!

De volgende dag volgen de eerstejaars nog geen les, maar gaan er verschillende workshops door. Zo zullen ze in groep werken rond pestpreventie, met o.a. een lied en een slogan, gaan ze op zoek naar hun talenten, die in een ‘talentenboekje’ komen en wordt de basis gelegd voor het ‘gezelschapswerk’, waarbij respect voor elkaar en de omgeving de kern vormt.

Deze twee kick-offdagen worden afgesloten met een heuse barbecue op school en, jawel, een knaller van een fuif! Het nieuwe schooljaar, we zijn er klaar voor!!

Kick-off