Internationaal project Comenius

Samen met een school uit Nederland en Engeland organiseren wij een internationaal samenwerkingsproject van Erasmus+, waarvoor we een subsidie kregen van de Europese Commissie. Hierdoor kunnen wij de vrijwillige deelname aan een twintigtal leerlingen uit het 5de jaar heel goedkoop aanbieden.

Het  thema van ons project betreft het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, een "hot topic" voor een land als België, dat de op vijf na grootste voetafdruk ter wereld heeft. De projectnaam die we gekozen hebben is “LIPS”, wat staat voor Low Impact Professionals.

Ons project loopt over 2 schooljaren, waarbij in schooljaar 2013-2014 de samenkomst gebeurde in Nederland en in schooljaar 2014-2015 bij ons en in Engeland.
De leerlingen logeren 4 dagen in gastgezinnen, nemen overdag deel aan projectgebonden activiteiten en ’s avonds aan een “amusemtsprogramma”, zoals jullie in de 2 filmpjes op deze website kunnen zien: movie1 “Comenius, the serious work…” + movie 2 “…and the fun”.

Neem ook eens een kijkje op de website van het project: www.lips-efp.com