Projecten

“Projecten geven de leerlingen inzicht in de praktijk van een thema. De student doet niet alleen kennis op, maar leert ook sociale en communicatieve vaardigheden. Projecten doen een beroep op de zelfstandigheid en zelfverantwoordelijkheid van de student”, zo staat te lezen op Wikipedia.

We willen hier geen boom opzetten over de betrouwbaarheid van Wikipedia;  de leerlingen kunnen dit bij diverse projecten zelf ontdekken. Onze school vindt het belangrijk om niet alleen kennis door te geven, maar evenzeer vaardigheden en attitudes. Inzicht in de praktijk, sociale en communicatieve vaardigheden, zelfstandigheid en verantwoordelijkheidszin zijn maar enkele voorbeelden die zeker aan bod komen in de diverse projecten die op onze school gerealiseerd worden.