Nieuws

  • 4 juni 2019
Zwemloop

Zwemloop Waregem

Elian Mabbe (3A WESP) won de zwemloop in Waregem in de categorie jongens 14-15 jaar. Zijn zus Norah (1A2) werd tweede in de categorie meisjes 12-13 jaar. Proficiat Elian en Norah met deze knappe prestatie!  
Pepijn
  • 27 mei 2019

Unieke prestatie : Pepijn behaalt een aanmoedigingsprijs in de finale van de Jongeren Wiskunde Olympiade.

De directie en de leerkrachten wiskunde feliciteren Pepijn Vanderbrugghen  van 4 Latijn  bij het behalen van de aanmoedigingsprijs in de finale van de Jongeren  Wiskunde Olympiade.
EM
  • 3 april 2019

Uitstap kunststof 5 en 6 EM

Op 18 februari kregen we een opleiding over kunststof van PlastiQ in Brugge.   We leerden alles over:
Taaltips
  • 19 maart 2019

Taaltip van de week

Ook dit schooljaar mogen jullie in het kader van ‘Talenbeleid’ wekelijks een taaltip op de schoolwebsite verwachten. Dit doen we om van jullie echte taalspecialisten te maken.
EM
  • 3 april 2019

Uitstap onderhoudstechnieken 5 en 6 EM en WM

Op 7 februari vertrokken we met 5 en 6 EM en WM op uitstap naar Oudenaarde. In het opleidingscentrum van RTC-Oost-Vlaanderen kregen we een workshop voorgeschoteld i.v.m. onderhoudstechnieken. In een doorschuifsysteem leerden we:
Infovoormiddag
  • 15 maart 2019

Infoavond 'Hoera, ik ga naar het middelbaar' op 14 maart 2019

Een geslaagde opkomst op onze eerste infoavond! De inschrijvingen zijn officieel van start gegaan.⭐️ Noteer alvast in jullie agenda ⭐️: Opendeurdag op zaterdag 27 april 2019 !!
rechtbank
  • 22 mei 2019

Leerlingen van 4 Humane Wetenschappen en 3B verschijnen voor de rechter.

In het kader van de lessen cultuurwetenschappen over de organisatie van de rechtspraak in België in 4 Humane Wetenschappen, en de lessen PAV van 3B, bezochten de leerlingen de rechtbank in Kortrijk. Ze woonden zowel een zitting van de politierechtbank als van de correctionele rechtbank bij.
Pepijn
  • 28 maart 2019

Unieke prestatie : Pepijn behaalt de finale in de Jongeren Wiskunde Olympiade.

De directie en de leerkrachten wiskunde  feliciteren Pepijn Vanderbrugghen  van 4 Latijn  bij het behalen van de finale in de Jongeren  Wiskunde Olympiade. Pepijn  behaalde 116 op een totaal van 150 punten.
buddy
  • 11 maart 2019

Buddy-leesproject

In de loop van januari zijn de leerkrachten Nederlands gestart met een buddy-leesproject. Het doel is om de leesvaardigheid en het leesplezier bij de leerlingen te verhogen.