• 15 juni 2018

Bezoek rechtbank en wandelzoektocht with selfies

In de voormiddag gingen we op bezoek naar de rechtbank. Daar kregen we een rondleiding door een advocate in opleiding en mochten we een rechtszaak bijwonen. We bezochten het oude gerechtsgebouw en het nieuwe, alsook de geschiedenis ervan werd uitgelegd.
Taaltiptoets
  • 7 juni 2018

Taaltiptoets in het eerste jaar van de eerste graad

De winnaars van de taaltiptoets voor dit schooljaar zijn bekend. In 1A1 was dit Hakan Tursunov, in 1A2 Guillaume Tournicourt, in 1A3 Liam Rottiers en in 1A4 Chelsey Schedin. De leerlingen kregen elk een cinematicket.
Technoboost
  • 23 mei 2018

Groenhoveschool op Technoboost

Op 18 mei deed Groenhoveschool mee aan Technoboost. Door middel van twee workshops maakten we de leerlingen van het 5de leerjaar warm voor een techniekrichting.
info en inschrijvingen
  • 15 mei 2018

Uitnodiging "info en inschrijvingen" op zaterdag 9 juni tussen 10.00u. en 12.00u. in CMS

Wij nodigen u uit op zaterdag 9 juni 2018. Tussen 10.00u. en 12.00u. kan u bij ons terecht voor bijkomende informatie en/of om in te schrijven. We willen u ook graag informeren over wat wij te bieden hebben.
Kangoeroewedstrijd
  • 6 juni 2018

Kangoeroewedstijd op donderdag 15 maart

Op donderdag 17 maart namen een aantal leerlingen van onze school deel aan de Kangoeroewedstijd. Binnen de lessen wiskunde wordt deze wedstrijd georganiseerd. Wereldwijd doen miljoenen leerlingen hieraan mee!
Biotoopstudie
  • 23 mei 2018

Biotoopstudie

Op 15 mei voerden de leerlingen van 3 ASO een biotoopstudie uit in de Gavers in Harelbeke. Ze onderzochten de waterkwaliteit aan de hand van de kleine ongewervelde organismen die ze eerst opvisten. Hun conclusie was dat het water van de Gavers van goede kwaliteit is.
winnaar

Winnaar van de opendeurdag CMS

De winnaar is bekend! Uit alle juiste deelnames aan de vraagronde op onze opendeurdag werd Arno Gesquiere uit Bavikhove getrokken! Alvast een dikke proficiat!
Kangoeroewedstrijd
  • 6 juni 2018

Kangoeroewedstijd

Jules Van Laethem uit klas 2A1 eindigde in de TOP-100 West-Vlaanderen tijdens de Kangoeroewedstrijd (Wiskunde). Proficiat Jules en uiteraard ook een dikke proficiat aan alle andere deelnemers van onze school!
Ieper
  • 15 mei 2018

5ASO en 5TSO bezoeken Ieper in het kader van de lessen geschiedenis over de Eerste Wereldoorlog

Met de klassen 5 ASO-TSO brachten we een bezoek aan Ieper. Eerst gingen we naar het In Flanders Fiels Museum dat zich op de markt van Ieper bevindt. Daar zagen we hoe de oorlog verliep door de wapens, de uniformen en andere zaken te bezichtigen.
Opendeurdag 2018.JPG
  • 5 mei 2018

Opendeurdag - Zaterdag 5 mei vanaf 13u

Graag nodigen we alle geïnteresseerde leerlingen en ouders uit op onze opendeurdag.  Deze zal doorgaan op zaterdag 5 mei vanaf 13u. U kan deze dag terecht op onze verschillende campussen: