In 2022 nieuwe secundaire én lagere school!

• 4 oktober 2017

De eerste graad secundair Groenhove en gemeenschapsschool TalentenSprong krijgen tegen 2022 elk een nieuwbouw. Dat is mogelijk dankzij Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), die een budget van 7,7 miljoen euro vrijmaakt. “We zijn aangenaam verrast, het geld komt sneller dan verwacht”, zeggen de betrokken directeurs. (HLN)

De nieuwbouw komt op de site van basisschool TalentenSprong in de Nieuwenhuyzenstraat. “Het wordt een nieuwbouw van 3.756 vierkante meter met een dertigtal klassen, polyvalente ruimtes, een sportzaal en refter. Hij moet er binnen 5 jaar staan”, zegt Mireille Cleppe van het directieteam van de Middenschool. De vestiging in de Jozef Duthoystraat heeft zeventig jaar na de opening haar beste tijd gekend. “Het dak is bijvoorbeeld in zo'n slechte staat dat het niet sterk genoeg meer is om zonnepanelen op te bevestigen.” Bovendien is de school de voorbije jaren ook fors gegroeid. “De voorbije zes jaar zagen we ons totale leerlingenaantal stijgen van 326 naar 600”, zegt Dirk Vandevelde, directeur van de Groenhoveschool die de oudere leerlingen herbergt. Het lager onderwijs telt nog eens 180 leerlingen. (HNB)