Derde graad van SO Groenhove gaat naar de stembus.

• 15 februari 2018

Op woensdag 21 februari gaat het verkiezingsproject van Secundair Onderwijs Groenhove in Waregem van start. De leerlingen van het 6de en 7de jaar onderzoeken hoe verkiezingen in hun werk gaan en bestuderen de verkiezingsprogramma’s van de zes grootste Vlaamse politieke partijen. Met hun creatieve uitwerking van de standpunten van die partijen in verkiezingsaffiches worden alle 172 leerlingen van de derde graad geïnformeerd. Op woensdag 28 februari trekken ze naar de stembus en maken ze met rood potlood en papier hun keuze in authentieke stemhokjes. Na deze verkiezingssimulatie volgen de schooleigen kiespeilingen. Met deze interactieve aanpak tracht de school onder het toekomstig stempubliek politiek bewustzijn te creëren.

U kan het project op de voet volgen via de facebookpagina “Verkiezingsproject SO Groenhove 2018”