Derde graad naar de stembus! Het verslag.

• 28 februari 2018

Zoals eerder aangekondigd werden de leerlingen van het zesde en zevende jaar op woensdagochtend 21 februari ondergedompeld in de voor velen onbekende wereld van de verkiezingen.

Na een korte theoretische inleiding, kregen de leerlingen in groepjes een beleidsdomein toegewezen dat ze in de vorm van een collage moesten uitwerken. Per domein somden ze de standpunten van zes verschillende partijen op: CD&V, Groen, N-VA, Open Vld, sp.a en Vlaams Belang. Hiervoor kregen ze de hulp van verschillende afgevaardigden van die partijen. Tien politici kwamen langs, sloegen een babbel met onze leerlingen en lieten zeker en vast een indruk na.

Opvallend was de kritische geest van vele leerlingen en een mooie commentaar in de wandelgangen: “Dit is échte nuttige en bruikbare kennis. Hier ben ik iets mee!” Leerrijk en praktisch dus.

De collages hangen te blinken in de gangen. De zesdes en zevendes krijgen een week de tijd om te snuisteren in het werk van de andere groepen en zich verder te verdiepen in de standpunten van de verschillende partijen. Volgende week trekken ze dan effectief naar de stembus. Wordt dus zeker en vast vervolgd!

Wie ondertussen het project op de voet wil volgen, kan steeds terecht op de Facebookpagina