Aken

  • 1 juni 2017

Op donderdag 4 mei bezochten we met het vijfde jaar de Duitse grensstad Aken. Deze educatieve uitstap was voor het vak Duits en Aardrijkskunde.

Donderdagochtend stonden we allemaal aan het station te Waregem met onze slaapoogjes om 6.40 uur. Hier namen we de trein naar Gent-St-Pieters waar we moesten overstappen op de trein richting Brussel en dan Eupen. We komen aan in Aken omstreeks 10.00 uur. Ik was blij dat we met de trein gingen, omdat we dan zeker niet in de file staan en zodat we eens kunnen rondwandelen in de trein.

In Aken waren een heleboel bezienswaardigheden zoals het Dom, het stadhuis, de Heilig-Hartkerk en de Drievuldigheidskerk. Deze oudere gebouwen waren zeer mooi en interessant om eens te bezichtigen. Ook waren er vele winkeltjes, cafeetjes en een enorm winkelcentrum waar je kan eten, drinken en shoppen.

We moesten ook een grote opdracht maken van Duits en Aardrijkskunde. We moesten op zoek in Aken naar antwoorden en deze antwoorden stonden geschreven op de gebouwen. Het was een soort van zoektocht en de weg die we moesten volgen was beschreven op onze blaadjes. We hadden ook de opdracht om mensen aan te spreken en ze te interviewen in het Duits. Dit vond ik leuk omdat we dan hetgeen we leren op school eens kunnen toepassen in de echte wereld.

Ik vond het een heel leuke ervaring en het was en is de moeite waard om het gezien te hebben. Het was ook eens tof dat alle vijfdejaars mee konden gaan. Dank u, meneer Laureys!

 

Bono Nachtergaele – 5HAN