3de graad mechanica ontdekt Sobinco

  • 3 oktober 2018

Sobinco is het enige bedrijf in België, gespecialiseerd in de productie van een volledig gamma hang- en sluitwerk voor aluminium, houten, stalen ramen en deuren. Sedert de oprichting in 1961 ontwerpen ze hun eigen gamma.

Nadat onze studenten de historie van het bedrijf werd toegelicht kon het bedrijfsbezoek verder gezet worden met een rondleiding in de fabriek. Ontwikkeling en ontwerp was onze eerste stop. Daarna  volgde het testcentrum waar scharnieren tot 1 000 000 x open en dicht gemaakt worden voor ze in productie worden genomen. Eens een product conform wordt verklaard, worden matrijzen in huis ontwikkeld en gebouwd d.m.v. verspanende bewerkingen zoals draadvonk snijden, CNC bewerkingen, draaien en vonkboren.  De eigen ontworpen matrijzen zagen we in gebruik tijdens extrusie, zamak  persen en aluminium coquillegieten.  Dit zijn enkele toepassingen waar de matrijzen voor ontwikkeld worden. Dan volgt het opzuiveren van onderdelen en het behandelen van het oppervlak d.m.v. van anodiseren,  natlakken en poedercoaten.  

Ook speciale wensen worden ingevuld, momenteel wordt er een  gepersonaliseerd handvat met ingewerkte Swarovski steentjes ontwikkeld voor een Chinese klant.

Technische geschoolde werknemers worden momenteel tot over de landsgrenzen heen gezocht. Dit is een opleidingsvorm met enorm groeipotentieel en specialisatie. Hopelijk kan Groenhove TechnX hierbij een Swarovski steentje bijdragen.

 

Sobinco Sobinco Sobinco